søndag 17. oktober 2010

Litt om stempler

Det er hovedsaklig to typer stempler som brukes mye innen scrapbooking; Clear Stamps og Rubber Stamps.

  • Clear stamps er gjennomsiktige, og fester til en akrylkloss av seg selv. Man kan se igjennom både akrylklossen og stempelet og vite akkurat hvor man stempler. 
  • Når du kjøper rubber stamps må du også huske å kjøpe med Ez Mount, med mindre de allerede er montert fra fabrikken. (Ez Mount eller "mount" som mange kaller det, er noe du må feste på baksiden av stempelet for at det skal feste seg til akrylklossen.) Rubber stamps er ikke gjennomsiktige. På bildet kan du se to "rubber stamps" og på siden er Ez Mounten.
Her har jeg lagt stempelet på "lim-siden" av Ez Mounten og tegnet rundt hele stempelet. Den andre siden er litt mer gummi-lignende, og det er den siden som fester seg til akrylklossen når du skal stemple noe.


 


Her kan du se omrisset av stempelet. Dette klippes da ut med en saks. Limet på denne siden er svært klebrig og vil feste seg til saksen når du klipper. Da er det supert med teflonsaks eller en saks som du ikke er redd for!

Ta så av beskyttelsespapiret og fest stempelet på mounten. Det vil holde seg festet til mounten i svært lang tid, så dette trenger du ikke gjøre flere ganger!
Før var stemplene som oftest festet til en trekloss når du kjøpte dem. Dette gjorde at stemplene ofte ble ganske kostbare. Så nå selges de hovedsaklig uten at de er festet til noen kloss, altså som bare gummien. Det eneste du trenger er en Akryl kloss. Det er en gjennomsiktig, glasslignende kloss som stemplene festes lett til og man kan ta av og bytte stempler så mye man vil. Altså, man kan ha tusen forskjellige stempler men klare seg fint med bare en eneste kloss! Jeg har bare to akrylklosser og klarer meg helt fint, den ene er stor, til bruk av større stempler, og den andre er litt mindre til bruk av mindre stempler. Jeg anbefaler at når man først skal kjøpe seg en akryl kloss, så kan det være lurest å kjøpe den største typen, slik at den ikke blir for liten for noen av stemplene dine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...